KVP

'cause women want to KNOW everything, are VARIABLE and at the same time.. PERFECT!

Alunele de pădure

Alunele de pădure

Cum le gătești și care sunt beneficiile lor

Alunele de pădure se pot mânca în multe feluri: crude, coapte, prăjite… Eu le prefer crude, chiar dacă se decojesc puțin mai greu. Coapte/prăjite mi se par mult prea aromate, dar pentru că gusturile nu se discută, vă voi spune cât de ușor se pot găti. Pentru a le sparge ai nevoie de un tocător și un ciocan greu (poate fi cel de șnițele). Pentru a evita orice accident prefer să le bag într-o punguliță, abia rămâne și bucătăria mai curată.

După ce s-au spart, se pregătește cuptorul la 140-150°, alunele se separă de coajă, se pun pe o tăviță și se bagă la cuptor pentru cca 5-10 min.

La final, se scot și se freacă ușor în palmă, decojindu-se destul de ușor. Pentru cei care vor să le prăjească, se pune o tigaie la foc mic cu foarte puțin ulei (depinde și de cantitatea de alune, ideal este să nu facă baie în ulei) și se lasă până se rumenesc, amestecând ușor în ele.

Alunele de pădure pot fi ușor de introdus prin rețete de desert, de exemplu în salamul de biscuiți, rulade, chec, ciocolată de casă, negresă, iar lista poate continua.

Alunele de pădure sunt bogate în proteine, grăsimi sănătoase, fibre, mangan, cupru, vitamina E, B6, C, K, E, B, tiamină, magneziu, folat, fosfor, fier, potasiu, niacină, calciu și zinc.. Ca să înțelegeți mai bine cu ce anume ne ajută aceste vitamine și acizi o să detaliez fiecare beneficiu. Deci:

  • au grijă de sănătatea inimii tale – datorită conținutului bogat în vitamine și minerale, alunele au grijă de sănătatea inimii. De asemenea, alunele conțin și o cantitate mare de acizi grași mononesaturați, care ajută la reducerea colesterolului rău (LDL) și la creșterea colesterolului bun (HDL)
  • sunt bune pentru diabetici – în urma unui studiu publicat în Jurnalul American de Nutriție Clinică, s-a constatat că cei care au introdus alune de pădure în dieta lor au înregistrat scăderi ale nivelului de colesterol. Variabila surprinzătoare a fost aceea că alunele de pădure au un efect mai puternic asupra diabeticilor decât pentru cei fără diabet. În plus, s-a demonstrat că acidul oleic, principalul acid gras din alune, are efecte benefice asupra sensibilității la insulină.
  • contribuie la întărirea sistemului imunitar – alunele de pădure au multe vitamine și minerale care sunt, de fapt, antioxidanți puternici. Acești antioxidanți combat acțiunea radicalilor liberi din corp și alături de vitamine ajută la prevenirea unor boli grave, la inflamațiile din corp și ajută corpul să lupte mai bine împotriva îmbătrânirii.
  • stimulează creierul – datorită nivelurilor ridicate de vitamina E, mangan, tiammină, acid folic și acizi grași, o dietă cu alune poate contribui la menținerea sănătății creierului. Atunci când s-au administrat ca supliment alimentar, s-a constatat că alunele au reușit să îmbunătățească memoria și să împiedice anxietatea.
  • ajută la o bună dezvoltare a fătului – aceste fructe sunt o sursă de folat – 28 gr. de alune acoperă necesarul zilnic din această vitamină, care face parte din grupul de vitamine E, în proporţie de 8%. Astfel spus, femeile care doresc să devină mame, precum şi cele care se află în primele săptămâni de sarcină, trebuie să asigure organismului un aport suficient de vitamina E, aceasta fiind absolut necesară pentru o dezvoltare normală a copilului.
  • previn formarea pietrelor la rinichi – potrivit spuselor dr. Valnet, un renumit fitoterapeut francez, alunele de pădure ajută la prevenirea formării de pietre la rinichi: ‘’ Includerea lor ca o componentă regulată în dieta celor care suferă de litiază renală, în special în caz de calculi de uraţi, are rezultate pozitive. O mână de alune de pădure în fiecare dimineaţă are rezultate bune.”
  • ajută în problemele de fertilitate – conține vitamina E care joacă un rol în infertilitatea masculină: nivelurile scăzute de vitamina E afectează morfologia, numărul și motilitatea spermatozoizilor.
  • Protejează musculatura – datorită conținutului de magneziu care ajută la reglarea cantității de calciu, consumul de alune ajută contracțiile musculare și permite mușchilor să se relaxeze, evitând astfel tensiunea, spasmele, crampele musculare și oboseala.

Este de preferat consumul alunelor crude, deoarece prăjite își pierd din vitamine și din enzime.

Pentru a te încuraja să te verifici cum stai cu colesterolul, vitaminele, proteinele și lipidele din corp, la Hemolab Clinic ai 20% la orice analiză efectuată în cadrul laboratorului și o cale de acces către programările lunare la analizele prin Casa de Asigurări prin codul KVP20! SPUNE DA PENTRU SĂNĂTATEA TA!

Pentru mai multe detalii, nu ezitați să mă contactați!

One thought on “Alunele de pădure

Comments are closed.

Back to top

Pin It on Pinterest

Alunele de pădure