- 2 kg de cartofi
- 2 ouă
- kaiser afumat / șuncă presată / cârnați afumați
- 450 g cașcaval clasic ( Delaco – Sofia ) / 450 g mozzarella
Cartofii se taie în formă normală sau cubulețe cât mai mici și se prăjesc (nu prea tare, căci se vor usca prea rău la cuptor). Ceapa se taie mărunt, kaizerul se taie în felii foarte subțiri (tot în forma cartofilor pai) și se călesc împreună pe aragaz în foarte puțin ulei. Se poate adăuga cârnați tăiați felii subtiri, căliți de asemenea și ei. Într-un bol mare se pun cartofii prăjiți, se amestecă cu ceapa, kaizerul (și cârnații / șunca presată).
Se răzuiește pe deasupra trei sferturi din cașcaval/mozzarella, se pun două ouă întregi (nu bătute), după care se amestecă bine cu mâna până la omogenizare.
Se așează într-un vas de yena (de preferabil) astfel încât ca înălțime să nu depășească două degete, fapt ce ajută la coacerea oului și a nu rămâne crud. Se bagă la cuptor la temperatură de 130 max. 150 de grade și se lasă cca 20 de min. Când este aproape gata, se răzuiește și sfertul de cașcaval rămas pe deasupra și se bagă la cuptor ajutând astfel la un aspect plăcut al mâncării.
Se poate servi cu ketchup dulce/picant sau murături.
! Când alegeți kaizerul de preferat este să aibă puțină grăsime !