KVP

'cause women want to KNOW everything, are VARIABLE and at the same time.. PERFECT!

Fursecuri proaspete

Fursecuri proaspete
  • 1 kg jumate faină (Raftul bunicii 650)
  • 50 ml lapte (Lăptăria cu caimac)
  • 300 g zahăr
  • 2 pliculețe de praf de copt
  • 2 pachete de unt President (250 g x 2)
  • 4 gălbenușuri + 1ou intreg
  • 2 linguri de ulei
  • mirodenii (zahăr vanilat, esență de vanilie)
  • 2 linguri de smântână 25% grăsime (Lăptăria cu caimac)
  • ciocolată / nutella
  • o punguță de fulgi de cocos (Mega Image – 70 g)
  • după preferințe se mai poate adăuga migdale sau stafide
Aluat format pentru fursecuri

Untul la temperatura camerei se amestecă cu tot cu zahărul și cu praful de copt până se obține o cremă omogenă. Se adaugă ouăle, gălbenușurile, uleiul, mirodeniile, laptele și smântâna (care poate fi înlocuită cu cremă de brânză dacă se vor fursecurile sărate). Făina se cerne ușor până se obține un aluat bun de întins. (Atenție să vă rămână faină si pentru a pune pe blat la modelat aluatul.) Se întinde aluatul și se modelează cu ajutorul unui pahar sau cu forme pentru fursecuri (se pot lua din Pepco și sunt destul de accesibile ca preț). Cuptorul trebuie încălzit și ținut la 140° maxim 150° (altfel se ard) și se țin fursecurile până se “rumenesc” ușor pe margine. La final se pot lăsa simpli, se poate cerne zahăr pudra pe deasupra sau se dau prin ciocolată și fulgi de cocos după care se bagă cca 5 minute la congelator pentru a se întări ciocolata și a nu se prelinge. ATENȚIE! Dacă se alege ciocolată de menaj sau din magazine (Milka, Africana, Heidi etc) în loc de nutella, aceasta se rupe bucățele mici și se bagă la cuptorul cu microunde pentru câteva secunde (nu mai mult pentru că se arde destul de repede) sau se topește la băi-marie. Să aveți poftă!

Urmează și rețeta cornulețelor…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top

Pin It on Pinterest