Se merită să cumperi sau nu?
Cutia conține mixul de blat, mixul pentru cremă, fulgi de ciocolată, iar ingredientele de care ai nevoie sunt puține față de clasicul Mușuroi de cârtiță de casă. Aici cumpărați doar: 1 pachet de unt (nu mă risc să încerc cu margarină), de preferat peste 65% grăsime (ca de obicei, am ales President), 2 ouă, 430 ml lapte (Lăptăria cu caimac) și 3 banane.
Mixul de blat se amestecă cu untul, cu cele 2 ouă și 30 ml lapte, după care se pune într-o tavă unsă cu ulei și se întinde uniform.
Tava se bagă la cuptorul încălzit la 135° și se lasă cca 15 min, după care se încearcă cu o scobitoare. Când nu se mai lipește de scobitoare, înseamnă că blatul este gata. Se lasă la răcit și se taie 1 cm din suprafața blatului, după care fărâmițând ceea ce ați tăiat într-un bol.
Mixul de cremă se amestecă împreună cu 400 ml de lapte până se întărește, iar după se adaugă fulgii de ciocolată. Bananele se curăță, se taie pe jumătate și se pun peste blatul din tavă (în cazul de față chiar au ajuns cele 3 banane).
Se adaugă crema obținută peste banane și peste cremă se adaugă firimiturile uniform. La final se bagă două ore la frigider, după care se poate mânca. Pentru cei nerăbdători merge lăsat 10-15 min la congelator (depinde de temperatura la care e setat congelatorul)
Per total nu are cum să nu vă iasă. Însă dacă putem în balanță varianta aceasta și varianta de casă, categoric varianta de casă este mult mai gustoasă. Blatul are cam același gust, însă în momentul în care vorbim de cremă, treaba se schimbă radical. De ce? 1 – nu se întărește la fel de mult ca cea de casă și 2- crema în sine are un gust ciudățel, parcă ai mânca doar frișcă (din aceea la plic). Deci dacă vreți să ieșiți doar mai ieftin, se merită să încercați, dacă vrei să aveți parte de laude din partea celor din jur, încercați varianta de casă care e destul de asemănătoare – blatul se face din făină, cacao, ouă, unt, iar la cremă se pune frișcă lichidă și mascarpone care schimbă enorm gustul.