- 6 ouă
- 200 g zahăr + 2 linguri zahăr (puse separat)
- 250 ml lapte
- 250 ml ulei
- 375 g faină
- 3 pliculețe de praf de copt
- mirodenii (esență, zahăr vanilat)
- 1 borcan de gem (prune/vișine)
Se separă ouăle. Gălbenușurile se bat cu uleiul, laptele, mirodeniile, praful de copt și cu 200 g de zahăr, după care se toarnă treptat faină. Se pune crema obținută într-o tavă, se întinde uniform, după care se bagă la cuptorul încălzit la 130°. Se lasă până e aproape gata. Când se scoate blatul aproape copt se pune gemul de prune/ vișine. Albușurile se bat spumă cu cele 2 linguri de zahăr, spuma obținută punându-se peste gem. Se bagă din nou la cuptor până se rumenește albușul. La final se poate tăia după preferințe (pătrățele/ romburi mici/mari) și se cerne zahăr pudră pe deasupra.