
- 500 g mascarpone (Casa Azzurra)
- 10 linguri de zahăr
- 500 ml frișcă lichidă (Hulala)
- 6 ouă (6 gălbenușuri, 3 albușuri)
- 3/4 plicuri de frișcă praf
- pișcoturi cât cuprinde (Savoiardi) ~800g
- pliculețe de cafea (arome diferite după preferințe)
Ai nevoie de 3 boluri: în primul (cel mai mare) se amestecă mascarpone cu gălbenușurile, în al doilea frișca lichidă până la omogenizare, iar în al treilea se amestecă cele 3 albușuri de ou cu cele 10 linguri de zahăr cca 10-15 min. Frișca lichidă se adaugă împreună cu albușurile în primul bol și se amestecă bine. Pentru a se întări se poate adăuga 1/2/3/4 plicuri praf de frișcă în funcție de cât de tare se dorește crema. La final, în compoziție se adaugă câteva pliculețe de cafea (după gust). Se pune apa la fiert pentru a face siropul pentru pișcoturi. Într-o cană se freacă restul pliculețelor de cafea (ca pe nes), după care se adaugă conținutul din cană în apa pusă la fiert. Se pot folosi 5-10 pliculețe de cafea in funcție de cât de tare/concentrat se dorește siropul. Pișcoturile se înmoaie în sirop și se pun în tavă: un rând pișcoturi – un rând cremă – un rând pișcoturi – un rând cremă. Pe deasupra se poate cerne cacao sau cafea măcinată/capuccino. Se bagă la frigider și se lasă peste noapte.
Din această rețetă ies două tăvi, perfectă pentru o sărbătoare în familie sau o petrecere cu prietenii. Se poate face și pe jumătate.