- 5 ouă
- 1 Miggle frișcă 200 ml
- 10 linguri de zahăr
- 0,5 litri de lapte
- 1 cutie de ananas
- gelatină 4 pliculețe
- 2 plicuri întăritor de frișcă / 2 plicuri de frișcă praf
- 1 plic de budincă
- 300 g pișcoturi
- fructe (portocale. mandarine, piersici, kiwi)
Toate fructele se taie mărunte și se storc cât mai bine de suc, după care se pun separat într-un bol și se pun deoparte până aproape de final. Laptele se pune la foc mic, ulterior se adaugă treptat gălbenușurile și 5 linguri de zahăr. Într-un bol separat se freacă budinca praf cu 4 linguri de lapte până se obține o cremă legată, apoi se pune peste laptele de pe foc. Între timp, 50 ml de apă se pun la băi-marin cu gelatină, iar când se dizolvă complet se pune peste crema de budincă. Se amestecă ușor, continuu, cu un tel, până se îngroașă (se obține o cremă groasă, uniformă, exact ca structura budincii). Se lasă la răcit astfel încât să nu se răcească de tot, dar nici să frigă (să rămână ușor călduță/ cât să poți băga degetul în cremă astfel încât să nu te frigă – bineînțeles degetul să fie spălat 😂). Pentru cine are posibilitate, iarna se poate scoate pe geam. Albușurile bătute în prealabil se pun peste budincă și se amestecă până se încorporeaza bine.
Frișca Miggle se amestecă bine, iar pentru cine vrea crema tortului mai tare se poate pune în plus (în frișca obținută deja) întăritor de frișcă sau praf de frișcă. Când se obține structura dorită la frișcă, se pune peste crema de budincă și se amestecă bine, bine. Fructele se storc din nou pentru a ne asigura că nu mai au suc și se amestecă cu crema obținută.
Pișcoturile se înmoaie cu suc de ananas și se pun în forma dorită, iar crema cu fructe se pune pe deasupra. După gust se poate pune un rând pișcoturi, unul cremă, unul pișcoturi, unul cremă. (De preferabil ca forma să fie una detașabilă pentru a ajuta cât mai mult în obținerea unui ornament bun.) Se lasă peste noapte la frigider și se poate servi a doua zi.
P.S. Pentru un decor drăguț eu optez în a păstra puțină frișcă separat. Combin cu puțin suc din vișine congelate – se obține frișca roz sau suc de afine – frișcă cu tentă ușoară de albastru movaliu. Pentru cine nu are fructe congelate se poate pune colorant alimentar care se găsește cam în orice magazin.
Poftă bună!